Italienska köttbullar, serverades hemma hos mig i går, söndag.
Här kommer ett otroligt enkelt köttbullerecept, med en lite touch från Italien!
Ca 800 gram Nötfärs
Matlagningsrädde (15% funkar)
Färsk basilika (hacka stora bitar)
1 Rödlök(medelstor, finhackad)
1 Vitlök (finhackad)
1 Citron (riv av skalet och lägg i så mkt du vill ha)
Salt och Peppar
Färsk pasta
Tomatsås från Dolmio (färdigköpt från Ica, för att spara tid - funkar bra)
Blanda i grädden, baslika,rödlök, vitlök och skalet från Citronen. När det gäller det rivna skalet från citronen och basilikan, så kan du bestämma helt och hålla själv hur mycket du vill ha. Jag är inte största 'fan' av basilika, så för mig räcker det med en näve. Salta och Peppra. Lägg i nötfärsen och blanda runt, därefter gör iordning köttbullarna.
Stek köttbullarna i stekpannan och sätt på vattnet till pastan.
Lägg över köttbullarna i en stor skål, när dem är färdiga.
Häll över Tomatsåsen i stekpannan och för att få lite extra sås, kan du hälla över lite vatten (ca 2dl). Låt det puttra.
Häll över tomatsåsen på köttbullarna och servera med den färska pastan.
Super enkelt recept som även kan kännas lite 'lyxig' så här på en vardag. Servera med sallad eller Haricot verts.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar