måndag 16 april 2012

LCHF scones/tekaka/fralla

Något gott till kvällsfikat, mellanmålet eller frukost?

Ingredienser:

2,5 dl Pofiber (finns att handla vid den glutenfria hyllan)
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
Salt (efter smak) 

4 ägg 
1/2 dl créme fraiche (jag tog 15%)
1 dl grädde. 

Blanda alla torra ingredienser. Vispa sedan ihop äggen, grädden och créme fraichen - häll sedan i de blandade ingredienserna. Låt svälla i 5-10 min. Klicka sedan ut bollar på bakplåtspappret. Antingen väljer du att grädda dom som bollar - så att det blir frallor, eller så plattar du ut smeten så att det blir mer som en tekaka eller som scones, precis som jag har gjort på bilderna. 

Tips för att det inte ska klibba fast på händerna: Blöt ner händerna med kallt vatten. 
In i ugnen i ca 20 min på 200 grader. Serveras med en god och lagrad ost - som en präst eller greve. :) MMM detta är mumma!








Inga kommentarer: