tisdag 4 september 2012

Snabblagad middag!

I går fick det bli en snabblagad, lite försvenskad, mexikansk rätt. En massa geggamojja i ett tortillabröd :) Inspirationen till rätten fick jag av Inger aka "den nya matgudinnan" ;-).

Jag hann inte riktigt med att få receptet dock, så jag improviserade lite. 

800 gram färsk kycklingfilé
1 röd paprika
1 gul lök
Tortillabröd (Färdigköpt från Santa Maria, 12 pack)
2 tomater
salt, peppar, vitlökspulver, cayenpeppar och spiskummin. 
Ost
  • Strimla ner kycklingfiléerna till mindre bitar. Hacka paprikan, löken och tomaterna.
  • Stek kycklingbitarna, när det börjar bli färdigt lägg i paprika och lök, låt steka med i ett par minuter. Krydda med salt, peppar, cayenpeppar, vitlökspulver och spiskummin. Lägg sedan i de hackade tomaterna och låt puttra i ett par minuter. 
  • Fördela kycklingröran i tortillabröden, rulla ihop och lägg två skivor ost på varje bröd. 
  • Gratinera i ugnen på 225 grader  i ca 15 min. Osten ska smälta och få lite färg.
  • Du kan ha i de ingredienser som du har. Säkert gott med lite finstrimlad vitkål, majs, bönor m.m.

Serveras med en guacamole:
3 mogna avocador
2 dl creme fraiché
2 st pressade vitlöksklyftor
1 msk pressad lime
1 krm sambal oelek
Salt. 

- Mosa avocadorna till en god röra, blanda ner de andra ingredienserna. Och där har du en god guacamole. 




Smaklig måltid!

Inga kommentarer: