måndag 25 februari 2013

Ugnsbakad lax med sötpotatis och limeyoghurt

Ugnsbakadade rotfrukter 
Potatis (Hoppa över om du vill undvika kolhydrater)
Sötpotatis
Morot
Olivolja
Salt & Peppar

Använd det du har hemma: Palsternacka, lök, paprika, kålrot och rödbeta funkar fint det med.

Lax
4 laxfileér
citronsaft
salt och peppar.

Lime yoghurt
1 dl matlagningsyoghurt (Funkar bra med att endast använda matlagningsyoghurt)
1 dl kvarg/kesella (1% fett)
Saften från 1 lime
salt och peppar

Så här gör du:
Ställ in rotfrukterna i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. Efter ca 20-25 minuter ställ även in laxfileérna i ugnen. Servera med limyoghurt och lite färska grönsaker.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: