onsdag 10 april 2013

Lax och Spenatpaj


Gör pajdegen:
50 gram smör
1 ägg
1/2 dl skalade sesamfrön
3 dl mandelmjöl
en nypa salt

Blanda ihop allt i en matberedare - eller förhand, som jag brukar göra :-). Tryck ut i en pajform och låt vila ca 20-30 min i kylen. Sätt ugnen på 175 grader. Nagga pajskalet och förgrädda i ca 10 min, tills pajskalet har fått lite färg. Ta ut och höj till 200 grader.



Skär sedan laxen (200 gram kallrökt lax)  i mindre bitar. Lägg på laxen och spenaten (1 näve färsk spenat).

Häll på äggstanningen: 2-3 ägg (beroende på om de är små eller inte) 1 burk (2dl) creme fraîche, 1/2-1dl grädde, 3 stora nävar riven ost, salt och peppar.




Riktigt gott och enkelt!

Inga kommentarer: