lördag 4 januari 2014

Tacopaj

Pajskal
50 gram smör (rumstempererat) 
1 ägg
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 nypa salt

Blanda allt till en deg. Matberedare eller för hand. Tryck ut i en pajform. Nagga. In i kylen ca 15-30 min.

Fyllning:
300 gram nötfärs
1 påse tacokrydda (alt. Om du blandar din egna tacokrydda) 
1 tomat 
1/2 lök

Blanda: 
2 ägg
2 dl crème fraiche
Ev. 1/2 dl grädde
3 stora nävar riven ost. 
Svartpeppar. (Jag skippar saltet. Välj själv) 

1. Förgrädda pajskalet i ca 8 min på 175 grader.

2. Under tiden förbered tacoköttfärsen- stek och krydda. Skiva tomaten och löken.

3. Ta ut pajskalet. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg på färsen, sedan tomaten och löken. Häll över äggstanningen. 

4. Grädda pajen i ca 25-30 min. 




Inga kommentarer: