torsdag 13 februari 2014

Raw Chocolate Mulberries

Något gott och nyttigt till kaffet? Då kan jag varmt rekommendera dessa goda chokladöverdragna mullbären. Finns på hälsokosten.Vad är mullbär?

Torkade vita mullbär är kända för sin unika smak och konsistens, och för deras höga innehåll av antioxidanter. Mullbären är ganska lik ett torkad fikon i smak och tuggbarhet. Mullbär fungerar alldeles utmärkt som ett tillfredsställande mellanmål. 

Mullbär finns i många delar av världen idag, men de har sitt ursprung i Fjärran Östern, längs Sidenvägen från Kina till Turkiet. Mullbär är ett hälsosamt livsmedel, älskad av stora och små. 


Näring: Bortom deras söta och delikata smak, är mullbär en utmärkt källa av näringsämnen, inklusive järn, kalcium, vitamin C, protein och fiber. De innehåller också resveratrol, ett näringsämne med anti-aging egenskaper liknande de som finns i rött vin. Mullbär har länge verkat inom den traditionella kinesiska medicinen som ett botemedel mot en rad sjukdomar. I Turkiet har bären använts effektivt för att behandla feber, stärka leder och för att sänka blodtrycket. Den unika proteinprofilen hos mullbär gör dem till ett utmärkt komplement till din diet, speciellt om du är ute efter att öka ditt intag av protein från vegetabilier. Höga nivåer av den potenta antioxidanten resveratrol gör mullbär till ett utmärkt livsmedel för att bekämpa de cellulära skadorna orsakade av fria radikaler. Nyligen genomförda studier har visat att regelbundet intag av denna speciella antioxidant kan bidra till att främja det hälsosamma kardiovaskulära systemet, öka immunförsvaret och öka livslängden. 


Användning: Prova dessa gärna i granola, yoghurt, smoothies och bakverk. Det chokladöverdragna är supergoda till kaffet. 


(Text hämtat från rawfood.se)

Inga kommentarer: