torsdag 6 mars 2014

Kokosolja - den magiska oljan.



Så här skriver bodystore.com och jag kan inget annat än att hålla med. Kom i håg att det finns två olika kokosoljor; en med smak och en utan smak. Den utan smak kan du använda till all matlagning och finns att köpa vid närmsta hälsokost eller på nätet. 

"Beskrivning
Kokosolja från Scoma Nordic som tål hög värme och är ett utmärkt alternativ vid lågkolhydratdieter. Oljan är lukt- och smakfri och gör den således perfekt att använda tll matlagning eller bakning. Cocosa Pure har vunnit i kategorin "Årets Livsmedel" i Bodystore Awards två år i rad! 
  • Cocosa Pure är KRAV-märkt. 
  • Utsedd till "Årets Livsmedel 2013"och "Årets Livsmedel 2012" av våra kunder i Bodystore Awards
  • Ett ekologiskt alternativ. 
  • Värmetåligt. 
  • MCT-fettsyror.
  • Även lämplig vid kroppsvård. 
  • Kan förvaras i rumstemperatur, övergår till flytande form vid 24°C.
Vilken matolja ska man välja?
  • En som tål värme (vilket ex stekoljor och margarin är dåliga på).
  •  Stekolja och margarin är en av orsakerna till att vi får i oss för mycket omega-6 i förhållande till omega-3.
  • Kokosolja däremot innehåller MCT-fettsyror, klarar värme samt tillför kroppen fettsyror som stärker och ger energi. Ett hälsosammare alternativ helt enkelt!"


Vill du läsa mer om HUR du kan använda kokosoljan? Klicka då in här. 

Läs gärna denna artikel med. 




Inga kommentarer: