Du behöver:
1 kg kycklingfilé
1 flaska BBQ sås (Jag använder mig av Sweet Baby Ray´s. Eller så gör du egen)
1 grovhackad lök
1 finhackad vitlök
Salt, peppar och paprikpulver
1. Stek kycklingfiléerna med löken och vitlöken. Kycklingen ska endast få en fin färg på utan. Salta, peppar och krydda med lite paprikapulver.
2. Häll över allt i en lergryta, ungsäkerform eller vad som tål att stå i ugnen. Om du använder dig av en ungsform, som jag brukar göra, så täcker du allt med två bakplåtspapper. Se bara till att du stänger in kycklingen. Det ska vara som ett lock.
3. In i ugnen på 175 grader i ca 2-2 1/2 h. Ta ut och dra sönder köttet med en gaffel. Blanda med BBQ såsen som ligger på.
Servera med Coleslow, tortillabröd/ciabattabröd, sallad, salsa - eller det som du tycker om.
Det bästa av allt är att det finns kvar till morgondagens lunch! Smarrigt!
Natti natt/
Sandra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar