söndag 22 juni 2014

Midsommarhelgen

Jisses vilken helg. Fullbokad alabama men vad gör det när jag får umgås med människor jag älskar.


Fredagsmorgon var tanken att gå upp 06:45 MEN blev väckt av Theodor 06:20 (vilket senare under morgonen skulle visa sig var alldeles för tidigt för han att gå upp, men det är en annan story!) I alla fall. Jag gick ner, snörade på mig skorna och stack ut på en 30 minuters löprunda. Perfekt start på en alldeles förträfflig midsommar!


Lite frulle, dusch och fix så var vi redo för dans runt midsommarstången.

Dock var Theodor alldeles för trött för att ens vilja sjunga en mening av "små groderna". Inte ville han dansa heller. Men jag vickade lite på rumpan vid sidan av.

Lilla söta Emmi :)

Och där reste dem midsommarstången.

Klätteraporna :)

Efter dans runt midsommarstången blev det en heldag och kväll hos familjen Berg/Nilsson. Sillunch, rosé och fantastisk grill som sedan avslutades med en härlig midsommartårta. TACK godingar för en underbar midsommar!


Lördagen spenderades på Tjörn och hos Tomas föräldrar. Stor tomt kräver stor gräsklippare. Både son och far älskar att sitta på den :)

Solen tittade fram en liten stund i allafall.

Sandlåde-lek

Väl hemma blev det film och godis. Vart lägger ni pappret? Bara jag som slänger det på bordet....?....

Startade dagen med att åka till Nordic Wellness Exclusive för att lämna tillbaka en kamera jag hade lånat. Passade även på att springa 30 minuter på bandet. Mina ögon kliade alldeles för mycket (pollenallergiker) för att jag skulle orka springa utomhus, men bättre än inget.

Eftermiddagen spenderades på altan. Mamma och pappa kom på besök, himla mysigt!

Gott med grillat! Grillad majskolv, bregott och salt - hur gott? Smaskens!

Till efterrätt gjorde jag rabarberpaj. Både en vanlig smulpaj och en gluten-sockerfri paj. Jag tog av den sistnämnde. Tycker nästan att den är godare.

Gör min gluten-och sockerfria smulpaj på :

Smör
Mandelmjöl
Kokosflingor
Lite stevia strö
Nypa salt

Receptet varierar beroende på hur stor paj jag gör. Jag höftar en hel del. Men denna gång gjorde jag en mindre paj (2 rabarberstänglar) och gjorde smulpajen på; ca 40-50 gram smör, 1 dl mandelmjöl, 1/2 dl kokosflingor, 2 msk stevia strö, 1 nypa salt - blanda och lägg på rabarberna. På rabarberna strö jag lite potatismjöl på och ca 1 msk stevia strö. Ville ha den mindre syrlig denna gång så jag hade även lite skivade jordgubbar i.Jag tackar och bockar för en ljuvlig midsommar helg. Är något seg men lycklig i själen! 

Kram Sandra

Inga kommentarer: