onsdag 2 juli 2014

LCHF tortillabröd / Quesadillas



Var sugen på att testa att baka ett tortillabröd som inte innehöll mjöl eller socker häromdagen och receptet som jag testade kom från bloggen 56kilo. Helt OK. Men dock smakade själva tortillabrödet inte så mycket så man får ha smakrika ingredienser i/på. Jag la på spenat, kyckling, tomat och mozzarella . Vek den och stekte den i pannan och vips hade jag gjort en Quesadilla ;-) Nästa gång ska jag nog ha lite brie/stark salami på eller något annat smakrikt. Tror det blir bättre så!

3 stora tortillas (text kopierad från 56kilo.se)
2 dl mjölk
2 ägg
50 g riven ost
2 msk fiberhusk
1,5 dl pofiber
1 tsk bakpulver
2 krm salt
olja
Sätt ugnen på 200 g.
Värm mjölken så den blir ljummen.
Vispa ihop ägg, riven ost och mjölk.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter.
Ta en stor klump och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja. Lägg plastfolie ovanpå och kavla sedan ut till en 3 mm platta. Använd en skål som är ca 22-23 diameter som utskärare. Skär runt om skålen och ta bort överflödig deg.
Ta av foliet och pensla med olja och baka av i 10 minuter. Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna. Låt svalna under bakduk sedan och fyll med favorittillbehören!

Inga kommentarer: