onsdag 10 september 2014

Paleo Banankaka

En av de godaste banankakorna jag vet! Sältan i från cashewnötterna och smaken av kanel gör den outstandning. Nyttiga och näringsrika ingredienser. Gluten, mjölk - och sockerfri kaka som smakar gudomligt! Testa!



3 mogna Bananer 
3,5 dl Rostade Cashewnötter
2,5 dl Mandelmjöl
2 msk Valnötsolja/Kokosolja/Rapsolja
2 Ägg
1 msk Honung
1 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Vaniljextrakt
0.5 tsk Kanel (Gillar du kanel rekommenderar jag dig att ha i 1 msk)
0.5 tsk Salt

1. Mixa de rostade Cashewnötterna i en matberedare tills de bildar ett mjöl
2. Häll i Oljan undertiden matberedaren är igång
3. Dela bananerna i mindre bitar, lägg dem i matberedaren och kör till det blir en jämn smet
4. Vispa äggen i en bunke
5. Lägg resten av ingredienserna i bunken med äggen
6. För över smeten i matberedaren till bunken med övriga ingredienser
7. Smörj en brödform med kokosfett och häll i smeten
8. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter

Tack Rational Fitness för receptet. 2 år sedan jag hittade det och jag gör fortfarande kakan. :)

Inga kommentarer: