söndag 19 oktober 2014

Spenatsoppa med vitt vin och Saint Agur

Dagens lunch blev en riktig goding. Vår kyl ekar högt - fanns inget som kunde tillagas med än keso pch yoghurt. Hmm efter ett träningspass vill jag har lite mer.

Kollade i frysen och där hade jag både bacon och spenat. I kylen en bit Saint Agur (ost) och mjölk (notera! Inte ens grädde, som gör soppan så mkt godare!). Hittade även lite vitt vin...där startade ihop-mixet. Men med lite kreativitet kan man laga mycket gott.


1 pers
1/2 finhackad liten gul lök
Ca 3 nävar stuvad spenat
3 dl vatten 
1/3 grönsaksbuljongtärning
En skvätt vitt vin
1/2 dl mjölk
Ytterst lite salt, peppar och cayennepeppar. 
En bit grönmögelost

2 skivor bacon.

1. Knaperstek bacon i ugnen eller i stekpannan.
2. Fräs löken i lite olja och smör. Häll på vattnet och vinet. Lägg i buljongtärningen och kryddorna. Låt koka upp och puttra någon minut. 

3. Häll i spenaten och mjölken. Låt koka upp och puttra i några minuter. Mixa soppan med en stavmixer eller i en blender. Låt soppan vara kvar i kastrullen och lägg i osten- rör runt och låt den smälta. Inte koka!  Toppa soppan med knaperstekt bacon och servera med en god ostsmörgås. 

Enkelt. Lätt. Nyttigt. Gott. 

/Sandra 

Inga kommentarer: