Kollade i frysen och där hade jag både bacon och spenat. I kylen en bit Saint Agur (ost) och mjölk (notera! Inte ens grädde, som gör soppan så mkt godare!). Hittade även lite vitt vin...där startade ihop-mixet. Men med lite kreativitet kan man laga mycket gott.
1 pers
1/2 finhackad liten gul lök
Ca 3 nävar stuvad spenat
3 dl vatten
1/3 grönsaksbuljongtärning
En skvätt vitt vin
1/2 dl mjölk
Ytterst lite salt, peppar och cayennepeppar.
En bit grönmögelost
2 skivor bacon.
1. Knaperstek bacon i ugnen eller i stekpannan.
2. Fräs löken i lite olja och smör. Häll på vattnet och vinet. Lägg i buljongtärningen och kryddorna. Låt koka upp och puttra någon minut.
3. Häll i spenaten och mjölken. Låt koka upp och puttra i några minuter. Mixa soppan med en stavmixer eller i en blender. Låt soppan vara kvar i kastrullen och lägg i osten- rör runt och låt den smälta. Inte koka! Toppa soppan med knaperstekt bacon och servera med en god ostsmörgås.
Enkelt. Lätt. Nyttigt. Gott.
/Sandra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar