måndag 3 november 2014

Paleo baguette/korvbröd/hamburgebröd

Testade ett nytt brödrecept i går, då vi skulle ut och grilla korv och hamburgare i skogen. Att slänga ihop ett eget nyttigt och gott korv-och hamburgebröd är äså enkelt att ingen kan misslyckas. Detta recept jag testade kommer i från fantastiska bloggen Paleoskafferiet. Hittade även en variant av detta bröd här. Jag gjorde endast korvbröd av detta recept. Blev som små mini baguetter, passar utmärkt att äta till frukost. Tycker att de var helt ok. Dock smakade inte så värst mycket. Testa gärna själv!




(Receptet kopierat direkt från bloggen Paleoskafferiet. )
PALEOKORVBRÖD
3 dlmandelmjöl
5 mskpsyllium
2 tskbakpulver
1 tskhavssalt
3 stäggvitor
2,5 dlkokande vatten
Psyllium och fiberhusk är samma sak.


  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Blanda alla de torra ingredienserna väl i en bunke
  • Separera tre ägg och häll vitorna i bunken
  • Vispa ihop med hjälp av elvispen
  • Häll på det kokande vattnet och vispa ihop till en deg
  • Dela degen och forma till korvbröd
  • Lägg på en plåt med bakplåtspapper
  • Platta till dem en aning för de kommer jäsa och bli riktigt höga
  • Grädda i ugnen i ca 50 minuter
  • Ta ut och låt de svalna helt på galler innan du skär dem

Rekommenderar dig att även testa detta bröd. 

Inga kommentarer: