måndag 29 december 2014

Sockerfri LCHF/Paleo Rocky road

Jesus amalia vad denna blev god. Innehåller bara en massa nyttigheter och är rätt mastig så den lär nog hålla ett tag här hemma. ÄLSKAR när något så nyttigt också kan bli gott. "Är det möjligt?" tänker säkert många. Men ja så är det. Våga ge det en chans. Är du sockerberoende så kommer du inte tycka denna är god. Så enkelt är det. Den smakar inte socker men den smakar gott för hjärta, själ och sinne. Här kommer receptet.


Du behöver:
2 dl kokosolja (som du sedan smälter på plattan eller i micron eller i ett hett vattenbad)
1 1/2 dl agavesirap (eller annan sötning)
3 dl kakao (RAW kakao om du vill vara extra hälsosam)
1 tsk vaniljpulver

Tillbehör/topping (ta vad du har hemma, men jag använde följande i ca. mått:)
1/2 dl russin, 1/2-1 dl hackade nötter, någon msk kokosflingor, gojibär och några nypor havssalt.


Smält kokosoljan. Bland sedan i sirapen, kakaon och vaniljpulvret. Häll i en valfri form. Jag tog en brödform och la ett bakplåtspapper i. Nu sprid över toppingen. Dra med en kniv igenom så att toppingen åker ner lite i chokladen. Avsluta med att strö över lite havssalt. In i kylen i ca 1h - ät och njut. Kan förvaras i frysen. Skär upp i bitar innan du fryser den.

Inga kommentarer: