måndag 12 januari 2015

Solrosfröbröd

Förra vecka testade jag att göra ett solrosfröbröd från bloggen 56kilo . Kul att testa något nytt! Tycker att det smakade riktigt gott. Gillar bröd som inte innehåller allt för mycket fiberhusk eller kokosmjöl. Testa gärna om du vill ha ett litet nyttigare alternativ till bröd som innehåller lite kolhydrater, bra fetter och mättande protein.


24 skivor
(Per skiva: 86 kcal, 5 gram protein, 2 gram kolhydrater, 6 gram fett)
1 dl sesamfrön (Därdigmalet sesammjöl? - 0,75 dl)
2 dl rostade solroskärnor
1 dl kruskakli (går att ersättas med Finax Fibrex)
4 msk linfrön
2 dl riven lagrad ost 
7 ägg
4 tsk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön (eller använd hel) och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i bakpappersklädd avlång brödform och toppa med solroskärnor. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

Inga kommentarer: