Du behöver:
3 dl kokosflingor
ca. 1 dl kokosmjölk (jag använder Santa Marias extra creamy eller Garants)
1, 5 dl kokosolja (utan smak)
ca 10-15 Vanliljdroppar Stevia*
ca 4 msk raw kakao (eller vanlig)
Sötning efter smak (Kokossocker, Agavesirap, stevia strö eller det du vill ha i)*
Vaniljpulver*
*Kan uteslutas. Allt beror på smak. Jag tycker att raw choklad gjord på kokosolja och kakao utan sötning inte är så gott. Lite vanilj i är alltid gott med. Så bestäm du själv!
Gör så här:
Blanda kokosflingor, kokosmjölken och vaniljdropparna. Tryck ut på ett bakplåtspapper så att det är ca 1-2 cm högt. Skär i långa stavar. In i frysen. Blanda nu chokladen - smält kokosoljan i kastrullen, lägg i kakao och sötning. Smaka av om du vill ha mer kakao eller sötning. Häll över chokladsmeten över kokosstängerna och frys in igen. Ta ut och skär i rutor. Smaskens!
Kan förvaras i frysen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar