måndag 16 mars 2015

Detta är snabbmat!

Hej på er och hej måndag!

Jag kanske trampar någon på tårna nu. Välj att läsa med ett öppet sinne. Det här med snabbtmat och att många av oss inte "har tid att köpa något nyttigt" eller "det finns inget nyttigt där jag jobbar" eller !jag pendlar mycket och det är svårt med nyttig mat" NEJ, det är inte svårt. Det kanske är utmaning och man kanske i bland får ha ett öppet sinne, lite kreativitet och vilja att äta bra och hälsosam mat. För då, ja då hittar man bra mat i alla butiker, restauranger och snabbmatshörn.


1. Ica butiker har: sallader, grillade kyckling, goda ostar, avocado, tomat, keso, kvarg och frukt.
2. Shell har oftast: keso mellanmål (köp två om du är hungrig och vill ha en 'lunch') , korv i värsta fall och där du kan hoppa brödet, frukt, kaffe och vatten.
3. Max? De har lowcarb hamburgare, minimorötter och vatten.
4. Mc Donalds - be om att få hamburgaren utan bröd och köp till en bönsallad + vatten.
5. Lunchrestauranger - dessa måltider är fyllda med dåliga fetter och massa salt. Be om en extra sallad och byt gärna ut potatis, ris och pasta till quinoa eller också endast en stor sallad. Detta gör att du minskar på kaloriintaget (för det är ofta fullproppade med kalorier dessa måltider). och vatten.
6. Sibylla - Hamburgare? Ta bort brödet, köttbullar utan potatismos och lite extra sallad.
6. Planera!!!!!! Ska du sitta i bilen? Resa? Hinner inte köpa lunch? TA MED DIG MAT. Omelette, bananpannkaka, kesopannkaka, Morotsbaguette (recept på bloggen under bröd), bananscones , sallad osv.


Det gäller bara att få rutin och viljan av att lyckas och att leva sunt. Öppna upp sinnet nästa gång du ska köpa mat ute, så lovar jag dig att du kommer att få riktigt bra snabbmat. Alla kan!


Detta är veckans senaste snabbmat:

Varmrökt lax, yoghurtsås med citron och massa sallad. Köpt på Swedish taste.

Kycklingsallad från Ica Maxi. Självplock.

Laxbiff köpt i fiskcharken på Ica Maxi. Gjorde lite sallad till och en citron-och dillsås. Skulle ändå äta hemma!

Inga kommentarer: