måndag 23 mars 2015

Glutenfri Paj på Bovete

Är du glutenintolerant eller vill försöka undvika gluten? Denna pajen är gjord på bovetemjöl. Bovete är en ört och innehåller mineraler och 8 essentiella aminosyror (d.v.s protein, som vi inte kan leva utan). Bovete innehåller kolhydrater och är därför inget för dig som äter enligt LCHF/Liberal lchf.


Du behöver till en paj á ca 3 personer: 

Pajskal
3 dl bovetemjöl 
ca 125-150 gram rumstempererat smör 
1/2 dl vatten 
Salt 

1. Knåda ihop till en deg. Tryck ut i pajformen, nagga och ställ in i kylen i ca 30 min. Sätt på ugnen på ca 225 grader. 

Äggstanning + tillbehör
2 ägg 
2 dl creme fracihe 
ca 3-4 nävar riven ost 
Svartpeppar (brukar utesluta salt i denna blandning, då det räcker med salt i pajskalet och i den rökta kalkonen)
200 gram kalkon 

2. Rör ihop äggstanningen. Skär kalkonen i mindre bitar. Ta ut pajskalet och förgrädda i ca 10 minuter. Ta ut och lägg på kalkonen och häll över äggstanningen. In i ugnen i ca 25 minuter. 

3. Servera med en god sallad. 






Inga kommentarer: