torsdag 28 maj 2015

Pasta med het räksås



3 personer 

400 gram färska räkor med skal 
150-200 gram musslor* (jag köpte rökta och färdiga. Kan uteslutas.) 
1 paprika
1 gul lök 
2 pressade vitlöksklyftor 
2 tsk curry 
1-2 tsk sambal olek (lägg i efter smak. Vissa vill ha det starkt, lägg då i 3 tsk)
1 dl tomatsås (typ pastasås.) 
1-2 dl créme fracihe 15% 
Några msk grädde (för att runda av smaken) 
Salt, peppar

Serveras med pasta, bönpasta, sjögräsnudlar eller shiratakinudlar som jag gjorde här. 

1. Skala räkorna ;-) Och sätt sedan på pasta vattnet. 

2.. Hacka paprika och lök och fräs i lite olja med curryn. Lägg sedan i créme fracihen, tomatsåsen, sambal oelek och grädde. Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihop. I slutet lägg i musslorna och rör om försiktigt. 1 minut innan du ska servera och blanda såsen med pastan lägg i de skalade räkorna, så att de endast få bli lite varma. Kokar de med blir de sega. usch! 

* Jag köpte färdiga och rökta musslor i fiskbilen med smak av chilli och vitlök. Köper du icke färdiga musslor måste de koka med i pastasåsen ett tag och då kanske du behöver lite mer "sås". Det tar ca 5 minuter. Och det ska helst stormkoka och under lock. Skaka kastrullen efter 2-3 minuter. När musslorna har öppnat sig är det färdiga. 




Inga kommentarer: