3 personer
400 gram färska räkor med skal
150-200 gram musslor* (jag köpte rökta och färdiga. Kan uteslutas.)
1 paprika
1 gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk curry
1-2 tsk sambal olek (lägg i efter smak. Vissa vill ha det starkt, lägg då i 3 tsk)
1 dl tomatsås (typ pastasås.)
1-2 dl créme fracihe 15%
Några msk grädde (för att runda av smaken)
Salt, peppar
Serveras med pasta, bönpasta, sjögräsnudlar eller shiratakinudlar som jag gjorde här.
1. Skala räkorna ;-) Och sätt sedan på pasta vattnet.
2.. Hacka paprika och lök och fräs i lite olja med curryn. Lägg sedan i créme fracihen, tomatsåsen, sambal oelek och grädde. Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihop. I slutet lägg i musslorna och rör om försiktigt. 1 minut innan du ska servera och blanda såsen med pastan lägg i de skalade räkorna, så att de endast få bli lite varma. Kokar de med blir de sega. usch!
* Jag köpte färdiga och rökta musslor i fiskbilen med smak av chilli och vitlök. Köper du icke färdiga musslor måste de koka med i pastasåsen ett tag och då kanske du behöver lite mer "sås". Det tar ca 5 minuter. Och det ska helst stormkoka och under lock. Skaka kastrullen efter 2-3 minuter. När musslorna har öppnat sig är det färdiga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar