lördag 4 juli 2015

Gluten, nöt, mjölk-och sockerfria pannkakor

Pannkakor. En sådan klassiker! Lättlagad, god och så enkelt att tillaga. Undrar hur många pannkakor som steks varje i dag i Sverige? Framförallt nu när det är högsäsong för picknicken.  Här har du ett gott recept som du kan variera/anpassa efter eventuell allergi. 


6 dl mjölk*
3 dl valfri mjöl (jag hade i 1 1/2 dl mald havregryn och 1 1/2 dl vetemjöl)
3 ägg  
1 tsk vaniljpulver 
Nypa salt 
1/2 stevia strö (eller valfri sötning) 


Vispa äggen ett tag tills det blir en härlig luftig smet. Vispa i resten och stek i kokosolja, smör eller rapsolja. 


* Glutenfri? Använd 3 dl havregryn som du maler ner till mjöl. 

* Mjölkfri? Använd mandelmjölk, sojamjölk, hasselnötsmjölk, havremjölk, 
kokosmjölk (den lätta från alpro soya).

* Nötfri? Använd sojamjölk eller kokosmjölk. 



 

Inga kommentarer: