måndag 17 augusti 2015

Chili sin Carne /Vegetarisk chili

Ojojoj, denna vegetariska rätt måste du testa! Ursäkta de MYCKET dåliga bilderna men har en video på mitt instagramkonto om du vill se hur vi gjorde. Jag heter sandrahealthcoach där. Uppdaterar flera gånger om dagen, för de som är intresserade :) Åter till denna mycket goda rätt. Vi fick den väldigt smakrik och både sonen, mannen och svärföräldrarna tyckte om den. Tummen upp helt enkelt!
4 Personer 
500 gram sojafärs 
1 paket/burk Pastasås med chilismak 
1 paket med blandade färdiga bönor 
1 gul lök 
2 vitlöksklyftor 
1 msk tomatpure 
2 dl vatten 
1 grönsaksbuljong 
1 tsk oregano (vi använde färsk oregano från landet)
1 tsk kakao 
1 tsk strösocker (kan uteslutas)
salt och peppar 
Andra kryddor som ex. chili och/eller cayenne kan vara gott i. Vi höll nere på hettan pga att Theodor skulle äta med. 

Servera med en god sallad, gott bröd, ost och ris för den som önskar. 

TILLAGNING:
Hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och sojafärs. Blanda sedan i resten av ingredienserna förutom bönorna. Låt puttra ihop i 10 och häll i bönorna strax innan servering, så att de inte koka i sönder. 


Enkel och näringsrikrätt som tar väldigt kort tid att tillaga. Både bra för miljön och hälsan att vegetarisk. Så win win! 



Inga kommentarer: