onsdag 18 maj 2016

Rabarbermuffins fri från gluten-, mjölk- och socker

Mina rabarber växer som ogräs år efter år. Det är ljuvligt. Så nu har jag gått i gång med bakningen igen. Kommer nog bli trött på rabarber snart ;-) Först ut på agendan stod rabarbermuffins. Rabarberkompotten/röran i blev ljuvligt god. 

12 muffins (mindre formar) 
Muffinssmet: 

4 ägg
0,5 dl sötning (stevia strö eller kokossocker)
2 krm vaniljpulver
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk fiberhusk
1/2 dl smält kokosolja (eller smör, om du äter det). 

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning poröst. Lägg i resterande ingredienser och låt stå några minuter, så att det får dra ihop sig. 

Rabarberkompott : Cirka 4 dl rabarber, 0,5 dl sötning (se ovan), 1 rejäl klick smör eller kokosolja, kardemumma och kanel efter smak. Jag hade i ca 1 msk kanel och 1 tsk kardemumma. GÖR SÅ HÄR: Lägg allt i stekpanna och stek på medelvärme tills rabarbern har blivit mjuk. 

Fördela först muffinssmeten i muffinsformarna (jag använder silikonformar). Fördela sedan rabarberkompotten över smeten och trycker ner det något. In i ugnen i ca 20 minuter. 

Smaklig fika :-) 

Sandra 

Inga kommentarer: