Till ca 30 st behöver du: ( jag lyckas alltid göra gigantiska bullar, så jag fick inte ihop 30 st :-) )100 g smör
0.5 liter mjölk 3%
50 g jäst
250 g Kesella
1% 1 g saffran (2 paket)
2 tsk sötningsmedel motsvarande 2 dl socker. (Jag använde 2 dl Stevia Strö)
0.5 tsk salt
1.7 liter siktat dinkelmjöl+ till utbakning
1 st ägg till pensling
1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i mjölken och låt degväskan bli fingervarm. Häll den över jästen. Lös saffran i degspadet och tillsätt Kesella. Blanda mjölet med sötningsmedel och salt. Häll i mjölblandningen och arbeta degen en stund. Den ska inte bli lika kompakt som vanlig saffransdeg. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
2. Värm ugnen till 225°. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta eventuellt in mera mjöl. Baka ut den till ca 30 kusar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i ca 30 min.
3. Hacka aprikoserna i mindre bitar. Pensla saffransbröden med uppvispat ägg och dekorera med aprikosbitar. Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter. (Jag hade inne mina i ca 13 minuter - då dom va så stora.
*Inspiration från GI viktkoll.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar