fredag 4 april 2014

Kesoplättar

Herregud. Kesoplättar har helt plötligt blivit en ny favorit. Har vart lite trött på att tillaga kesoplättar, då jag tycker att de oftast fastnar i stekpannan och tar en så jäkla lång tid att tillaga. Men för till förra veckan där jag testade att tillaga plättarna i ugnen. AMEN! Där satt den. Så mycket bättre. Snyggare, slipper stå vid spisen och slipper brända kesoplättar. Tummen upp!! För dig som aldrig har testat dessa underbart goda plättar så måste du helt enkelt göra det. Aningen använder du dem som bröd och gör som en varm macka eller som vanligt plättar- servera med en klick grädde, kokosgrädde eller crème fraiche och lite sylt till. Mums! 


1 portion (2 stora plättar). 
125 gram keso
1 ägg
3/4 msk fiberhusk (du hittar fiberhusk vid den glutenfria hyllan).

Mixa allt med stavmixer tills det inte finns några bitar kvar från keson. Klicka på bred ut på en bakplåtspapper. Jag brukar ha lite kokosolja (ej smaksatt) under, så att det inte fastnar. Använd smör el. Rapsolja. Grädda i ca 15-20 min på 200 grader. 

Favoritpålägg:
1. Dijonsenap, skinka, ost och tomat.

2. Klick crème fraiche och lite drottningsylt. Alt. mosade, osockrade bär. 

Perfekt till den som vill ha en snabb lunch! 

Inga kommentarer: