4 person
6-700 gram högrev. (Jag köpte en på ca 950 gram och sedan putsade den. Tyckte rätt mycket försvann denna gång.)
1 stor lök
2 vitlökar
6 dl vatten
1 1/2 msk paprikapulver
3/4 tsk salt
3/4 tsk vit eller svartpeppar (smaken är som baken...)
1 köttbuljong (jag hade bara grönsaksbuljong hemma, det funkade!)
1 morot
1 liten bit kålrot
1 palsternacka
1 röd paprika
100 gram champinjoner
3 msk tomatpure
2 dl creme fraiche*
2 msk dijonsenap
Saften av ca 1/2 citron
Saltgurkan -finhackad*
1. Fräs lök och vitlök. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Lägg över i tjockbottnad gryta.
2. Putsa högreven och skär i mindre bitar. Fräs på högvärme och lägg sedan köttet i grytan med lökfräset.
3. Häll på vatten och lägg i köttbuljongen. Låt småputtra i ca 1h - 1 h 10 min.
4. Skär morot, palsternacka och kålroten i mindre bitar, Jag gjorde smala, mindre stänger. Dela champinjonerna och skär paprikan i bitar.
5. Efter ca 1h lägg i rotfrukterna, champinjonerna och paprikan. Täcker inte vattnet? Lägg i någon dl till. Låt puttra i ca 20 min.
6. Lägg nu i creme fraiche, tomatpuré och dijonsenap. Rör runt och låt puttar i några minuter, så att allt får blandas.
7. Innan servering droppa i lite citronsaft och lägg i saltgurkan, rör runt och vips är det färdigt!
8. Servera med sallad och ris/eller utan ris.
*Istället för crème fraîche kan du ha i Smetana och har du inte saltgurka blir det gott endå.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar